2008-2009

Σχολικό Έτος 2008-2009

στ) Προστασία Ανηλίκων. Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των μαθητών από τον αστυνόμο β? Γρηοριάδη Γρ. Την ενημέρωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης. Ο αστυνόμος μίλησε στους μαθητές για την προστασία τους στο δρόμο όταν παίζουν, στο σπίτι όταν μένουν μόνοι τους αλλά και σε όσους επισκέπτοντε το διαδίκτυο.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Ενημέρωση1 2 3

ε. Θέατρο Εκκλησιάζουσες. Την Τετάρτη το πρωί οι μαθητές του 2ου Δ.Σ. Φιλύρου παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση

“Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη σε διασκευή της Κάρμεν Ρουγγέρη. Στο θέατρο παρευρίσκονταν και άλλοι μαθητές από διάφορα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές

γέλασαν, τραγούδησαν, έκαναν το διάλειμμά τους και γενικά πέρασαν ένα ευχάριστο πρωινό. Η ιστορία που διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών

είναι ο λόγος του Αριστοφάνη σχετικά με την εξουσία ανδρών και γυναικών.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση
Εκκλησιάζουσες

ΦΩΤΟ:1 2 3 4 5

δ. Επέτειος Πολυτεχνείο Το πρωί της Δευτέρας 17ης Νοεμβρίου γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος της εξέγερσης των φοιτητών. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς τίμησαν την ημέρα αυτή, άλλοι μόνο με την παρουσία τους και άλλοι με αφηγήσεις,τραγούδια και σκετς. Τις στιγμές της εξέγερσης είχαν αναλάβει να μας θυμήσουν οι μαθητές της Δ’ τάξης και οι μαθητές της Γ’ τάξης συνόδεψαν τις μνήμες με συνθήματα και τραγούδια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση
Πολυτεχνείο

ΦΩΤΟ: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

γ. Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου.Πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον κεντρικό δρόμο του Φιλύρου. Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου για δεύτερη χρονιά παρουσίασαν ένα όμορφο σύνολο. Η πρωτοτυπία της φετινής παρέλασης ήταν η πανέμορφη εμφάνιση των μαθητών του 2ου με τα μπλε μαντήλια δεμένα στο λαιμό τους και τα οποία αγοράστηκαν και δόθηκαν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Ένα άλλο στοιχείο της πρωτότυπης εμφάνισης των μαθητών ήταν τα πλακάτ που κρατούσαν 2 μαθητές της Δ΄τάξης, ο Άγγελος και ο Αλέξανδρος. Ο πρώτος κρατούσε το πλακάτ που δήλωνε την ταυτότητα του σχολείου “2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου” και ο δεύτερος το πλακάτ που υπενθύμιζε το πρόβλημα του σχολείου μας “Θέλουμε Σχολείο“. Οι αντιδράσεις των παρευρισκομένων ποικίλες. Τα “μπράβο” και τα “ζήτω” προς τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου Γονέων κάλυψαν τις όποιες αρνητικές αντιδράσεις οι οποίες εκδηλώθηκαν από μικρή μερίδα της “εξέδρας”. Συγχαρητήρια στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, στο Σύλλογο Διδασκόντων και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Φωτογραφίες από την παρέλαση
28Οκτωβρίου

ΦΩΤΟ: 1 2 3 4

β.Επέτειος 28ης Οκτωβρίου.Τον Οκτώβριο επίσης οι μαθητές του σχολείου μας τίμησαν την επέτειο του “ΟΧΙ” με τραγούδια, σκετς και παρέλαση. Την γιορτή της επετείου ανέλαβαν οι μαθητές της Στ’ τάξης υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Ελευθεριάδου Αγγελικής.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

ΦΩΤΟ:

α. Κτήμα Μπαίρι.Τον Οκτώβριο του 2008 οι μαθητές της Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξης επισκέφτηκαν στην Αξιούπολη του Ν.Κιλκίς το Κτήμα Μπαίρι. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους τους κτήματος για το όργωμα, σπορά, θερισμό, άλεσμα και παρασκευή ψωμιού κατά τον τρόπο που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες μας. Είδαν και έπαιξαν με κατοικίδια ζώα και απόλαυσαν την χαρά του παιχνιδιού κάτω από έναν πανέμορφο ήλιο.

Φωτογραφίες από την εκπαιδευτική εκδρομή Κτήμα Μπαίρι

ΦΩΤΟ: 1 2 3 4 5 6

Leave a Reply