ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, στις 21.00 , ρεσιτάλ πιάνου της αποφοίτου του ΚΩΘ, Αγνής Ρόγκα, με έργα: Messiaen, Mozart, Schumann, Szymanowski, στην αίθουσα εκδηλώσεων Κ.Ω.Θ. «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15, τηλ 2310 510551 με

είσοδο ελεύθερη.

H Αγνή Ρόγκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πιάνο με καθηγήτρια τη Μαργαρίτα Εφραιμίδου, στην τάξη της οποίας πήρε και το δίπλωμά της στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ελλάδα βραβεύτηκε στους διαγωνισμούς του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων και στο διεθνή διαγωνισμό Konzerteum για νέους πιανίστες.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Music Performance) με άριστα στην Ακαδημία του Maastricht, με καθηγητή τον Joop Celis. Έχει λάβει ενεργά μέρος σε masterclass πιάνου με τους Β. Ringeissen, F. Rados, B. Fredriksen, P. Nersessian, N. Akopian?Tamarina και V. Berman.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ, συνοδός ή μέλος συνόλων σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα, καθώς και στη Γερμανία και την Ολλανδία.

Επιπλέον, είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ, Music Psychology in Education) από το Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Έχει διδάξει πιάνο στη Θεσσαλονίκη και στο Aachen της Γερμανίας. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός μουσικής στη Δημόσια Εκπαίδευση και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Από το Σεπτέμβριο του 2014 διδάσκει πιάνο στα ωδεία «Σαμαρά» και «Αστρινίδειο» στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθείστε μας:
0
Pin Share20
RSS
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram