Δευτέρα 4 Μαΐου. Το «τεράστιο σιδερένιο πουλί» άφηνε τον γαλάζιο ουρανό της Μακεδονίας και ακουμπούσε τις βαριές του ρόδες στα άγια χώματά της. Η γη του Μέγα Αλέξανδρου υποδεχόταν τα «αδέρφια» μας από τη μαρτυρική Κύπρο. Υποδεχόμασταν ως 2ο Δημοτικό σχολείο Φιλύρου τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γ? Δημοτικού Σχολείου Λατσιών Κύπρου. Οι μαθητές, Μιλτιάδης, Κωνσταντίνος, Ελένη, Χρήστος, Σταύρια και Νίκος, συνοδεία των  εκπαιδευτικών Ελένη Θεοδούλου , διευθύντρια του Γ? Δημοτικού Σχολείου Λατσιών ? Κύπρου, Κρίστα Χρήστου και Ελένη Παναγή επισκεπτόταν το σχολείο μας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου. Ανταποδοτική η επίσκεψη στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δύο σχολείων που υπογράφτηκε τον Μάρτιο στα Λατσιά της Κύπρου παρουσία του Δημάρχου Λατσιών Παναγιώτη Κυπριανού,  την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας  του Δήμου Πυλαίας ? Χορτιάτη κα Ανατολή Κωνσταντινίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Νεολαίας Λατσιών κο Κυπριανό Φιλίππου και άλλους επισήμους.

Η επίσκεψη των αδερφών Κυπρίων στο Φίλυρο διήρκησε από την Δευτέρα 4 Μαΐου ως την Πέμπτη 7 Μαΐου. Οι μαθητές του σχολείου μας υποδέχτηκαν με αισθήματα αγάπης τους συμμαθητές τους από τα Λατσιά. Συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του σχολείου μας.

Επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μουσικής με τους γονείς της Ε? τάξης, όπου και ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους του Μεγάρου. Έκαναν βόλτα με τα ποδήλατα της Νέας Παραλίας, έπαιξαν στα πάρκα της παραλίας αλλά και διασκέδασαν με το πάρτυ που πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Ξεναγήθηκαν στις Βυζαντινές Εκκλησίες της πόλης μας (Άγιο Δημήτριο, Παναγία Χαλκέων, Αγία Σοφία και την κατακόμβη του Ιωάννη Προδρόμου) αλλά και ταξίδεψαν ως τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας όπου και γνώρισαν την ιστορία αλλά και  τον πλούτο της αρχαίας Μακεδονίας του Φιλίππου του Β?.

Την τελευταία μέρα τα Λουτρά του Λαγκαδά έγιναν τόπος παιχνιδιού για όλους τους μαθητές, του Φιλύρου και των Λατσιών. Το βράδυ της Τετάρτης η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας  του Δήμου Πυλαίας ? Χορτιάτη κα Ανατολή Κωνσταντινίδη παρέθεσε εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Γ? Δημοτικού σχολείου Λατσιών.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν οι εκπαιδευτικοί και μαθητές της Κύπρου επισκέφτηκαν το Παιδικό Χωριό όπου φιλοξενούνται 50 παιδιά. Μετά την ενημέρωση που τους έγινε η κυρία Θεοδούλου παρέδωσε το ποσό των 200 ευρώ στον υπεύθυνο του Παιδικού Χωριού, χρήματα που είχαν μαζευτεί από τους μαθητές του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Λατσιών

Ως εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, τους γονείς της Ε? τάξης , την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας  του Δήμου Πυλαίας ? Χορτιάτη κα Ανατολή Κωνσταντινίδη καθώς και το Ξενοδοχείο Πανόραμα.

Ακολουθείστε μας:
0
Pin Share20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

RSS
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram