Σύλλογος Γονέων

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου απαρτίζεται από τους:

  1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΒΙΚΥ 6937446100
  2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΙΑΛΑΜΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 6944999555
  3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΡΤΣΑΚΛΗ ΣΟΦΙΑ 6944205699
  4. ΤΑΜΙΑΣ: ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  5. ΜΕΛΟΣ: ΜΟΥΤΑΦΗ ΕΙΡΗΝΗ
  6. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΟΣΙΑ, ΔΗΜΟΒΑ ΜΑΡΙΑ

Για καλύτερη συνεργασία μπορείτε να επικοινωνείτε με το προεδρείο στα παραπάνω τηλέφωνα

———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

2007

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2007-2008 γονείς των μαθητών, που κληρώθηκαν από το πλήρωμα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου για να απαρτίσουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου, ενημερώθηκαν ότι συστήθηκε και λειτουργεί πλέον το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου και ότι έπρεπε άμεσα να δημιουργηθεί Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.Η αντίδραση των γονέων ήταν άμεση και σε μια θυελλώδη συνεδρίαση την 26η Σεπτεμβρίου 2007 ιδρύθηκε από 26 μέλη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Οι ιδρυτές του Συλλόγου συνυπέγραψαν την ίδια μέρα καταστατικό-συστατική πράξη η οποία όριζε τους όρους λειτουργίας του και με το ίδιο καταστατικό εξέλεξαν Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο ανέθεσαν την Διοίκηση του Συλλόγου μέχρι την δημοσίευση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου και την σύγκληση της πρώτης Γενικής Συνέλευσης. Το προσωρινό Δ.Σ. απαρτιζόταν από τους παρακάτω: Βεατρίκη Σταυρίδου ως Πρόεδρο, Αναστασία Κατρακούλη ως Αντιπρόεδρο, Μαρία Σέρτη ως Γραμματέα, Γιώργο Ανδρεάδη ως Ταμία, Σεραφείμ Μούλτο ως μέλος, Δημήτρη Γαβριήλ ως 1ο Αναπληρωματικό Μέλος και Σοφία Αναστασιάδου ως 2ο Αναπληρωματικό Μέλος.

Πεποίθηση τόσο του προσωρινού Δ.Σ. όσο και των ιδρυτών σε εκείνη τη Συνέλευση ήταν ότι αυτό το Δ.Σ. απλώς θα έπραττε τις αναγκαίες πράξεις για την νομιμοποίηση του Συλλόγου, και τις απολύτως αναγκαίες πράξεις για την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου μέχρι την ανάδειξη του οριστικού Διοικητικού Συμβουλίου.

Από την επόμενη όμως ημέρα, που το Δ.Σ. άρχισε να ενημερώνεται για τα προβλήματα του Σχολείου τόσο σε ότι αφορά τη στέγασή του όσο σε ότι αφορά την λειτουργία του, οι πεποιθήσεις όλων διαψεύστηκαν και το Δ.Σ. αναγκάστηκε να προβεί άμεσα σε ενέργειες που στοιχειωδώς θα έλυναν τα προβλήματα του Σχολείου.

Το πρόβλημα της στέγασης του Δημοτικού Σχολείου ήταν μεγάλο αλλά ακόμη μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα της στέγασης του Λυκείου του Δημοτικού Διαμερίσματος με το οποίο εκείνη την περίοδο ασχολούνταν όλοι οι φορείς του Δημοτικού Διαμερίσματος. Για τον λόγο αυτό ο Σύλλογος συμμετείχε ενεργά σε κάθε ενέργειαπιέζοντας μαζί με τους άλλους φορείς προς κάθε κατεύθυνση για την όσο δυνατόν συντομότερη ανέγερση του κτιρίου που θα στέγαζε το Λύκειο, γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι αν δεν γινόταν αυτό, δεν θα ξεκινούσε καμία ενέργεια από πλευράς ιθυνόντων για την στέγαση του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Παράλληλα από την πρώτη συνάντηση- γνωριμία του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Δήμαρχο Χορτιάτη υπήρξε διαβεβαίωση ότι γνωρίζει το πρόβλημα και ότι προχωρεί στο τοπικό ρυμοτομικό της περιοχής πάνω από το Γυμνάσιο Φιλύρου, όπου βρίσκεται το οικόπεδο που θα ανεγερθεί το κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Αυτή η συνάντηση έγινε τον Οκτώβριο του 2007 και μέχρι σήμερα παρά τις επανειλημμένες επισκέψεις, ενοχλήσεις κ.λ.π. από πλευράς Δ.Σ. του Συλλόγου και διαβεβαιώσεις από την πλευρά του Δήμου, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το τοπικό ρυμοτομικό. Σ? αυτήν επίσης την συνάντηση ο Δήμαρχος υποσχέθηκε και πραγματοποίησε άμεσα το χωρισμό δύο αιθουσών για την δημιουργία γραφείου της Διευθύντριας και στέγασης του Τμήματος Ένταξης.

Τον Νοέμβριο του 2007 το προσωρινό Δ.Σ. σε συνεργασία με το Δ.Σ. του 1ου Δημοτικού Σχολείου, στη προσπάθειά τους να αναδείξουν το χώρο του σχολείου σε χώρο δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά του Φιλύρου, και προκειμένου να συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής συνδιοργάνωσαν τμήματα 1) μουσικής προπαιδείας, σκακιού, πινγκ-πονγκ και θεατρικού παιχνιδιού τα οποία διεξήχθησαν τις απογευματινές ώρες στο χώρο του σχολείου υπό την εποπτεία μελών των Συλλόγων. Η παραπάνω ενέργεια ήταν απολύτως επιτυχής καθότι στις 4 αυτές δραστηριότητες απασχολήθηκανπαραπάνω από 100 παιδιά του Δημοτικού Διαμερίσματος ηλικίας 5-12 ετών. Ένα μικρό δείγμα της δουλειάς αυτής παρουσιάστηκε από τα τμήματα θεατρικού παιχνιδιού και μουσικής προπαιδείας στην καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου.

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς συνδιοργανώθηκε με το Δ.Σ. του 1ου Δημοτικού Σχολείου η ετήσια έκθεση βιβλίου η οποία,υπό την καθοδήγηση των δασκάλων για το περιεχόμενό της, απέσπασε θετικά σχόλια και απέφερε εισοδήματα και στους δύο συλλόγους.

Τον ίδιο μήνα τα παιδιά φωτογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν ημερολόγια των σχολείων με τις φωτογραφίες των παιδιών.

Τον Φεβρουάριο του 2008 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τους δασκάλους του 2ου Δημοτικού Σχολείου οργανώνουνΑποκριάτικη Γιορτή.Σ? αυτήν την γιορτή ο δάσκαλος της έκτης κ. Τάσος Μπούτζας παρουσιάζει με τους μαθητές του παραδοσιακό γαϊτανάκι, ενώ η δασκάλα της τρίτης τάξης κ. Τοπαλίδου καθοδηγεί το Σύλλογο με τις πολύτιμες συμβουλές της για την καλύτερη διοργάνωση.Ο Σύλλογος Διδασκόντων σχεδόν σύσσωμος παρίσταται μαζί με την Διευθύντρια Χρυσή Παπαμόσχου. Παιδιά, γονείς και δάσκαλοι χόρεψαν, διασκέδασαν και τίμησαν εδέσματα που είχαν ετοιμάσει μητέρες που και αυτές με κέφι και μεράκι δούλεψαν για αυτή τη γιορτή.

Στις αρχές Απριλίου ο Σύλλογος συμμετείχε σε εκδήλωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χορτιάτη για το κτιριακό πρόβλημα όχι μόνο του Φιλύρου αλλά ολοκλήρου του Δήμου.Σ? αυτήν την εκδήλωση ήταν πολύ έντονη η παρουσία γονέων και παιδιών του Δημοτικού Διαμερίσματος Φιλύρου.

Στο τέλος Απριλίου συνδιοργανώνεται με το Δ.Σ. του 1ου Δημ. Σχολείου η ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ. Γέμισε το σχολείο λουλούδια. Αγόραζαν και φύτευαν λουλούδια παιδιά, γονείς, δάσκαλοι.Ήταν η γιορτή της Άνοιξης και ήταν πολύ επιτυχής και επικερδής για τους Συλλόγους. Τα έσοδα της Ανθοέκθεσης διατέθηκαν στα παιδιά της Έκτης Τάξης που θα πήγαιναν εκδρομή στη Βουλή.

Στις 25 Μαΐου μετά από κάλεσμα όλων των φορέων του Τοπικού Διαμερίσματος το Σχολείο επισκέπτεται ο Δήμαρχος Χορτιάτη προκειμένου να ενημερώσει τους γονείς και τους κατοίκους του Φιλύρου για τις εξελίξεις στο θέμα της Σχολικής Στέγης. Δυστυχώς σ? αυτήν την συνάντηση δεν ακούσαμε τίποτε καινούριο αλλά και το παράπονο των φορέων ήταν η έλλειψη συμμετοχής τόσο των γονέων όσο και των κατοίκων του Φιλύρου.

Στις 13 Ιουνίου 2008 συνδιοργανώνεται από τους δύο Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων η καλοκαιρινή Γιορτή. Σ? αυτήν την εκδήλωση αποχαιρετήσαμε, τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Πέτρο Νικολαΐδη, τα παιδιά της έκτης τάξης με ευχές και δώρα και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν θεατρικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις από παιδιά και έκλεισε την γιορτή λαϊκή ορχήστρα που διασκέδασε γονείς και παιδιά μέχρι αργά το βράδυ. Η εκδήλωση συνοδευόταν από πολλά νόστιμα και καλοψημένα, από μέλη των Συλλόγων, σουβλάκια, αναψυκτικά και γλυκά. Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά κάτω από το φεγγάρι που όλοι θα την θυμόμαστε με νοσταλγία.

Πρέπει να μην ξεχάσουμε και ιδιαιτέρως να τονίσουμε ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του Σχολείου σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις ήταν στο πλευρό του Συλλόγου, ενεργοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν και να ενισχύσουν το σύλλογο σε κάθε προσπάθειά του και γι? αυτό τους ευχαριστούμε θερμά.Με αυτόν τον Σύλλογο Διδασκόντων και την Διευθύντρια το Σχολείο μπορεί να προχωρήσει μπροστά δυναμικά και να προσφέρει στα παιδιά μας γνώση και εμπειρίες που ίσωςπαιδιά άλλων σχολείων δεν θα έχουν την τύχη να απολαύσουν.

Η καινούρια σχολική χρονιά 2008-2009 βρήκε το προσωρινό Δ.Σ. να ετοιμάζει εκλογές για την ανάδειξη του οριστικού Διοικητικού Συμβουλίου. ΟΙ εκλογές διεξήχθησαν στις 28-9-2008 και το οριστικό Διοικητικό Συμβουλίου απαρτίζεται πλέον από τους:

Βεατρίκη ΣταυρίδουΠρόεδρος

Δημήτρης ΓαβριήλΑντιπρόεδρος

Μαρία ΣέρτηΓραμματέας

Γιώργος ΑνδρεάδηςΤαμίας

Αναστασία Κατρακούλη Μέλος

Σοφία Αναστασιάδου1ο Αναπληρωματικό μέλος

Γρηγόρης Νατσιόπουλος 2ο Αναπληρωματικό Μέλος

Leave a Reply