Εκδήλωση για την Κύπρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής  20 Ιανουαρίου στο σχολείο μας η Εκδήλωση ? Έκθεση «ΗΜΕΡΑ ΚΥΠΡΟΥ». Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και αρκετοί επίσημοι . Μεταξύ άλλων ο πρόξενος της Κύπρου κ. Μανδρίτης Αντώνης , οι βουλευτές Ν.Δ  κ. Καράογλου και Αναστασιάδης, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Λαζαρίδης,  οι Δήμαρχοι Πυλαίας ? Χορτιάτη και Λατσιών κ. Καϊτεζίδης και Πιτταράς, ο Δ/ντης Π.Ε Δυτικής Θες/νικης κ. Γεωργίου, ο Διοικητής της 181 ΜΚ/Β ΧΩΚ κ. Καϊόβας, ο σχολικός σύμβουλος κ. Καρύδας και οι εκπαιδευτικοί από το Γ? Δημοτικό Σχολείο Λατσιών κ. Χρήστου και Παναγή.

Η εκδήλωση – έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου Κύπρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε  με τους χαιρετισμούς της διευθύντριας και των επίσημων προσκεκλημένων . Ακολούθησαν βίντεο για την ιστορία των Λατσιών αλλά και για την Αμμόχωστο, την πόλη φάντασμα της Ευρώπης. Ακολούθησε η ομιλία του αναπληρωτή καθηγητή ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κ. Παπαπολυβίου Πέτρου με θέμα «Μακεδονία ? Κύπρος, κοινά βήματα στα μονοπάτια της ιστορίας». Στη συνέχεια μαθητές της Δ? τάξης απήγγειλαν ποιήματα για την Κύπρο και τα χορευτικά συγκροτήματα της Κυπριακής Εστίας , του Ποντιακού Συλλόγου Φιλύρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλύρου . Στη συνέχεια οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις δύο αίθουσες της έκθεσης με εκθέματα από την εισβολή στην Κύπρο, την προσφυγική εκπαίδευση, λαϊκή τέχνη, πολιτισμός αλλά και την μόνιμη έκθεση για την Αμμόχωστο ? Μια πόλη φάντασμα. Τα εκθέματα ήταν προσφορά του Γενικού προξενείου και της Κυπριακής Εστίας.

Η εκδήλωση ? έκθεση ήταν από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην ιστορία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου.