2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου

“The 4C’s”  

Στα τέλη Οκτωβρίου (25/10-30/10) ομάδα 4 εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου επισκέφτηκαν στην Φλωρεντία τον οργανισμό Europass Teacher Academy και συμμετείχαν στο 6ημερο Δομημένο Κύκλο Μαθημάτων «The 4C’s – Creativity, Critical Thinking, Communication, and Collaboration».

Η δημιουργικότητα, η Κριτική Σκέψη, η Επικοινωνία και η Συνεργασία αποτελούν θεμελιώδεις δεξιότητες στον άνθρωπο. Δεξιότητες οι οποίες μπορούν να διδαχθούν και να  εφαρμοστούν στην οποιαδήποτε τάξη .

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, που διήρκησε από τις 25  έως 30 Οκτωβρίου 2021 οι διδάσκοντες παρουσίασαν καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας βασισμένες στη δημιουργικότητα και κριτική σκέψη, πρακτικές δραστηριότητες στην επικοινωνία, συνεργατικές μέθοδοι για την ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων. Με απλό βιωματικό τρόπο οι διδάσκοντες του οργανισμού εστίασαν στην ενσωμάτωση των 4Cs στο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου, σε πρακτικές δραστηριότητες για την προώθηση των 4Cs και την χρήση των  νέων τεχνολογιών στην τάξη. Κατά τη διάρκεια του Δομημένου Κύκλου Μαθημάτων , οι τέσσερις εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου πραγματοποίησαν επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού και ήρθαν σε επαφή, συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με εκπαιδευτικούς άλλων οκτώ ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στο σεμινάριο.Η συνολική εμπειρία κρίνεται εποικοδομητική, διεύρυνε τους ορίζοντες των συμμετεχόντων και τους έδωσε τη δυνατότητα  προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης

rbt
rbt
Ακολουθείστε μας:
0
Pin Share20
RSS
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram