ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
Στα πλαίσια της υλοποίησης της δράσης με θέμα: «Η τσάντα στο σχολείο», με την οποία καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού σχολείου για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο το μήνα στο σχολείο, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την υπ. αρ. 49/30-11-2017 πράξη του ΙΕΠ σε συνεργασία με το ΥΠ.Π.Ε.Θ,
ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου αποφάσισε την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα.
Παρασκευή 26/1/2018 οι μαθητές μας καλούνται ν’ αφήσουν για πρώτη φορά την τσάντα τους στο σχολείο.
Επισημαίνεται ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.
Η συγκεκριμένη δράση έχει σκοπό να αυξήσει το χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων -μαθητών. Αξιοποιείστε λοιπόν τον χρόνο αυτόν με τα παιδιά σας.
Σας δίνουμε και μερικές ιδέες:
Περίπατος στο δάσος του Φιλύρου και μπορείτε να συνδυάσετε πικ -νικ. Μπορείτε να περπατήσετε στο μονοπάτι του Προφήτη Ηλία που ξεκινάει από το θεατράκι στο δάσος και φτάνει μέχρι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Υπάρχουν ειδικά σήματα για να σας κατευθύνουν και υπέροχη θέα από το εκκλησάκι.
Ποδήλατο στο δάσος στην οδό Τρία Πλατάνια ( ξεκινάει από το Αμαδρυάς και φτάνει μέχρι το σημείο Τρία Πλατάνια, περίπου 2 χιλιόμετρα)
Περίπατος στην παραλία της Θεσσαλονίκης και επίσκεψη των θεματικών πάρκων στη Νέα Παραλία.
Ποδήλατο στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης από το Λευκό Πύργο ως το Μέγαρο Μουσικής. Αν δεν μεταφέρετε το δικό σας ποδήλατο, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων ατομικών αλλά και οικογενειακών μπροστά στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς ή στο πάρκινγκ μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής (είναι πιο οικονομικό).
Επίσκεψη σε παιδικές χαρές- γήπεδα για ελεύθερο παιχνίδι (π.χ. περιβαλλοντικό πάρκο στο Δερβένι)
Παρακολούθηση ερασιτεχνικών αθλητικών αγώνων των τοπικών ομάδων (μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϋ κλπ) .
Καλό είναι ο ελεύθερος χρόνος να μην γεμίζει ολόκληρος με δραστηριότητες, αλλά να μένει και αρκετός για το ίδιο το παιδί, ώστε να τον διαθέτει για παιχνίδι ή όπως αυτό θέλει.
Το πρόγραμμα των μαθημάτων της Δευτέρας θα προσαρμοστεί έτσι από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ώστε τα παιδιά να μην εξετάζονται σε αυτά.
Παρακαλούνται οι γονείς να ελέγχουν τις τσάντες και να μη βάζουν αντικείμενα που τα παιδιά θα χρειαστούν το Σαββατοκύριακο ή είναι πολύτιμα. Επίσης, είναι καλό να έχει κολληθεί πάνω σε κάθε τσάντα ετικέτα με το ονοματεπώνυμο του παιδιού.

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Ακολουθείστε μας:
0
Pin Share20
RSS
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Instagram